Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

Poznámky do diáře

  • Seminář IVIG 2009 - Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí se uskuteční 24. 9. 2009 v aule Univerzity Karlovy, Praha 5-Jinonice.

Seminář je věnován podmínkám a aktivitám podporujícím informační gramotnost na základních, středních a vysokých školách. Je určen knihovníkům i pedagogům všech typů škol, studentům a pracovníkům mimoškolních vzdělávacích institucí. Letošní hlavní téma je e-learning. Stránky s informacemi o minulých ročnících jsou na adrese http://knihovny.cvut.cz/ivig/seminar.html.

  • Sekce veřejných knihoven SKIP vyhlásila již 13. ročník celostátní akce Týden knihoven, který letos proběhne ve dnech 5.-11. 10. 2009. Aktivitaje zaměřená na propagaci služeb knihoven v nejširší veřejnosti. Letošní motto Knihovna mého srdce koresponduje s celostátní anketou Kniha mého srdce, na níž se knihovny ČR aktivně podílejí. Další podrobnosti jsou na stránkách http://skip.nkp.cz/akcTyden09.htm.

Neušlo nám

  • Dvojí ocenění získal v soutěži internetové efektivity Internet Effectiveness Awards 2009 šéfredaktor portálu Helpnet Jaroslav Winter. Ve čtvrtém ročníku soutěže, kterou pořádá Asociace.BIZ, byla vedle třinácti kategorií pro internetová řešení vyhlášena poprvé také kategorie Největší osobní přispění k rozvoji internetu v ČR. Na rozdíl od ostatních v této kategorii udělovala ceny nejen odborná porota, ale také veřejnost. Na slavnostním galavečeru 18. června 2009 ve Veletržním paláci v Praze převzal cenu poroty i veřejnosti Jaroslav Winter, který byl nominován za založení a organizaci pravidelné akce Březen - měsíc internetu, organizaci konference INSPO - Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, provozování portálu Helpnet a za další aktivity ve prospěch osob se zdravotním postižením. Zdroj zprávy a další informace: http://www.helpnet.cz/.