Hlavní obsah stránky

NEUŠLO NÁM

Aktuální využívání e-knihovny Městské knihovny v Praze

Je nutné říci, že ve srovnání s ostatními kvartály hraje první čtvrtletí každého roku dlouhodobě prim a e-knihy se v tomto období stahují nejvíce. Meziročně v prvním čtvrtletí 2020 činil nárůst objemu stahovaných e-knih zhruba 92 %. V březnu byl meziroční nárůst zhruba 400 %. Vliv na to má jak uzavírka knihoven, tak související větší publicita e-knih a nabídky e-knihovny.

VHT

Čtení dětem

Na stránce https://ctenidetem.knihovny.cz najdete inspirační seznamy nové a zároveň kvalitní literatury pro děti, která vyšla od roku 2016. Seznamy jsou uspořádané podle třídy/věku od předškoláků po 9. třídu ZŠ a byly sestaveny na základě pečlivého výběru knihovníků. K využití pro rodiče, děti i učitele. I když si knížky nemůžeme nyní v knihovnách půjčit, můžeme jejich nákupem podpořit autory a nakladatele.

VHT

Knihovny proti viru

Rozcestník na portálu Knihovny.cz (protiviru.knihovny.cz) zjednodušuje vyhledání elektronických zdrojů, které lze zdarma a legálně číst, sledovat nebo poslouchat online. Obsah je nabízen různým kategoriím čtenářů: pro děti a mládež, pro studenty VŠ, pro dospělé, pro seniory.

VHT