Hlavní obsah stránky

VÍTE, ŽE…

… v polovině listopadu vyšel v nakladatelství Triton první díl komiksové revue Bublifuk? Čtenáři se mohou těšit na roboty, mušketýry a vynálezce, na komiksy napínavé, tajemné i veselé. Časopis je určen klukům a holkám od 7 do 12 let.

Bublifuk!

Spousta bublin pro každého, kdo se nebojí číst, spousta obrázků pro toho, kdo není líný se koukat! Zkrátka pro všechny, kterým komiks není fuk.

Bublifuk připravila ve spolupráci s předními českými komiksovými tvůrci Klára Smolíková, která vsadila na několik osobností. Výsledkem je deset původních komiksů od slibných autorů, mezi které bezesporu patří Karel Jerie, Tomáš Kučerovský, Vojtěch Šeda, Lukáš Fibrich, Viktor Svoboda nebo Bára Buchalová. Za scenáristy jmenujme Kláru Smolíkovou, Jiřího W. Procházku nebo Martina Šinkovského.

Proč Bublifuk přišel na svět?

  • Nabízí prostor pro publikaci českých komiksů pro děti a mládež.
  • Obsahuje původní komiksovou tvorbu pro začínající čtenáře, kteří se potřebují rozečíst.
  • Otevírá bláznivé obrazové světy, ve kterých se mořské vlny otírají o boky pirátských lodí, v dílnách se konstruují úžasné vynálezy a z temných lesů se vydávají mluvící vlci na osamělou pouť, při které překonávají vlastní strach.

V Bublifuku bude také tematizován komiks jako takový. Pravidelně se bude objevovat seriál Jak se dělá komiks a rubrika představující historii české komiksové tvorby od Tomáše Prokůpka.

Jak často a kde bude Bublifuk k mání?

Komiksová revue začíná vycházet se čtvrtletní periodicitou, stojí 55 korun a bude k dostání v knihkupectvích. Zájemci si mohou v e-shopu nakladatelství Triton objednat první čtyři čísla za zvýhodněnou cenu 200 korun.

Více na www.komiksbublifuk.cz,

www.facebook.com/komiksbublifuk.