Hlavní obsah stránky

PŘÍLOHA – DĚCKAŘI DĚCKAŘŮM: Zajímavé interiéry

Pohádkově laděné interiéry vytvářejí v dětských knihovnách vždy nezapomenutelnou atmosféru. V moderních pohádkách najdeme roztodivné postavy, zajímavá prostředí, v nichž se odehrávají, a byla by škoda je nevyužít. Dva takové příklady můžeme hledat např. v Chomutově či Táboře.

 

Městská knihovna Tábor – muminkovské židle

Roztomilé židličky s motivy muminků, které si děti zamilují a jež můžete využít i na besedách s dětmi jako pohádkovou rekvizitu nebo motivaci k tématu. V interiéru dětské knihovny pak budou tvořit příjemná místa k posezení a čtení.

Dodavatel: Ceiba/SKIP/Lammhults

Další informace: zakoupeno z projektu Březen měsíc čtenářů 2010

 

Chomutovská knihovna – dopravní hřiště

Napadlo by vás někdy umístit do knihovny dopravní hřiště? V chomutovské knihovně takové hřiště mají! Využívají ho jako odpolední hernu pro veřejnost, v dopoledních hodinách pro školy, o sobotách je pak možné si hernu zarezervovat a uspořádat zde i dětskou narozeninovou oslavu. Dá se dále využít pro práci s moderními pohádkami o dopravě, na nácvik základů správného chování v silničním provozu apod. A děti? Ty budou jásat, co netypického mohou v knihovně zažít.

Výrobce a dodavatel: vybavení herny – KARIM Europe (firma již bohužel zanikla), výmalba na zdech: šikovná paní knihovnice, ochrana topení: místní švadlenky

Vybrala PAVLÍNA LIŠOVSKÁ  cdc@kjm.cz

Centrum dětského čtenářství, Knihovna Jiřího Mahena v Brně