Hlavní obsah stránky

PŘÍLOHA – DĚCKAŘI DĚCKAŘŮM: Pomůcky pro práci s dětmi

 

Padák

Padák pro skupinové hry. Velkou plachtu je možno nadhazovat, je možno se pod ní ukrýt, dá se po ní převalovat tam a zpět, posouvat po ní předměty k sobě. Počet osob, které se mohou zúčastnit zábavy, je téměř neomezený. Vyrobeno z polyesteru. Průměr: 3,5 m.

Značka: např. KOCK SPORT

Dodavatel: LACA SPORT

Prolézací tunel

Pomůcka pro rozvoj kooperativního hraní a rozvoje svalstva.

Vyrobený z nylonu, který je lehký, příjemný na omak a snadno se čistí. Délka 195 cm, průměr 47 cm. Skladný a přenositelný.

Značka: např. MERCO nebo KOCK SPORT

Dodavatel: LACA SPORT

Dětské hrabadlo – BOX na kolečkách

Pro ukládání leporel a knížek pro nejmenší. Rozměr: š 600 x h 600 x v 320 mm. Varianty: multibarevné, na přání, žlutá.Výrobce a dodavatel: CEIBA

Závěsný přebalovací pult např. GOOGY

Pult je vyroben z bukové překližky. Nosnost 15 kg. Rozměr v cm: výška 75,8 (73,5 v rozloženém stavu) x šířka 58 x hloubka 16 cm. Nutno dokoupit přebalovací podložku. Český výrobek – certifikace.

Dodavatel: MyHM

Den a noc

Doporučený věk: 2+

Počet hráčů: 1

Přibližná doba hraní: 20 min

Zaměření: didaktická hra rozvíjející logické myšlení a představivost, rébusy se vzrůstající náročností.

Hra den a noc obsahuje 48 různých zadání ve čtyřech úrovních obtížnosti. Na zadáních jsou vyobrazeny obrysy staveb, které mají děti za pomoci dřevěných dílků sestavit. Lze využít i jako malou stavebnici. Při stavbě figurek veselých panáčků, stromů, domečků a spousty dalších věcí se učí barvy a tvary.

Dodavatel: MINDOK

Farmářské loto

Doporučený věk: 3+

Počet hráčů: 2

Přibližná doba hraní: 10 min

Zaměření: hmatová didaktická hra rozvíjející jemnou motoriku, logické myšlení, trpělivost, soustředění. Všechny předměty jsou schované v sáčku. Hráč roztočí šipku na hracím kole. Pak hledá hmatem v sáčku předmět, u kterého se ručička zastavila. Hru můžeme hrát i s mladšími dětmi, a to tak, že předměty neschováme, ale zůstanou na stole a děti hledají ten správný.

Dodavatel: DJECO

 

Text: MARKÉTA DUBNOVÁ MarketaDubnova@seznam.cz

Foto: BARBORA ČIŽINSKÁ cizinska@knihovnahk.cz