Hlavní obsah stránky

POZNÁMKY DO DIÁŘE - NEUŠLO NÁM

Poznámky do diáře

  • Letošním hostitelem 34. semináře knihovníků muzeí a galerií bude ve dnech 7.-9. 9. 2010 Česká Lípa. Na webových stránkách Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě (www.muzeumcl.cz) a Knihovny UPM v Praze (http://www.knihovna.upm.cz) jsou umístěny další informace a přihláška, kterou je nutné zaslat do 22. června 2010.
  • Patnáctý ročník Knihovnické dílny v rámci festivalu Jičín - město pohádky proběhne 7.-9. 9. 2010. Pod názvem ZAHRADA POZNÁNÍ aneb Patnácté putování za nejmocnějším kouzlem připravila Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně a SKIP východní Čechypoutavý program, který spolu s přihláškou naleznou zájemci na stránkách http://knihovna.jicin.cz.
  • Ve dnech 14.-16. 9. 2010 se v Seči u Chrudimi koná 18. ročník konference Knihovny současnosti 2010, pořádané Ministerstvem kultury ČR, Sdružením knihoven, Svazem knihovníků a informačních pracovníků a Ústřední knihovnickou radou. Součástí konference je prezentace četných firem nabízejících knihovnám zařízení a pracovní pomůcky. Podrobné informace jsou umístěny na http://www.sdruk.cz/sec.

Neušlo nám

  • Knihovna města Hradce Králové připravila a spustila šablonu dětského webu pro všechny zájemce o vlastní webové stránky pro dětská oddělení knihoven. Veškeré instrukce jsou přístupné na adrese http://librisek.cz.
  • Nové oddělení nazvané M klub otevřela v dubnu Městská knihovna Třinec. Oddělení je určeno pro mladé lidi a nabízí knihovní fond profilovaný právě pro tuto skupinu uživatelů, dále studovnu s přístupem k internetu, hernu se šipkami, fotbálkem a společenskými hrami. Nechybí ani relaxační místa a připravuje se informační centrum pro mládež.
  • V pondělí 31. května 2010 se uskutečnilo slavnostní otevření pobočky Hostivař Měst­ské knihovny v Praze na nové adrese Golfová 910, Praha 15. Prostory jsou svým pojetím připraveny plnit myšlenku „knihovna jako obývák města“. Uživatelé se mohou těšit na moderní a barevně pojaté prostředí, více pohodlných míst ke čtení a také na terasu.