Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

POZNÁMKY DO DIÁŘE

  •            Městská knihovna v Třebíči pořádá ve svých prostorách (tradiční) jednodenní seminář Zvukové knihy v roce 2012, který je určen pracovníkům zvukových oddělení a oddělení, kde pracují se zdravotně postiženými čtenáři. Setkání se uskuteční 10. 4. 2012. Přihlášku a program naleznou zájemci na http://www.knihovnatr.cz/doc/zk2012.pdf.
  •           Světový den knihy a autorských práv vyhlásilo UNESCO na 23. 4. a snaží se různými aktivitami podporovat čtení v souvislosti s ochranou duševního vlastnictví autorů. Toto datum je pro světovou literaturu symbolické, v tento den ve stejném roce 1616 zemřeli Miguel de Cervantes Saavedra, William Shakespeare a Inca Garcilaso de la Vega. Úspěch Světového dne knihy závisí především na podpoře všech zúčastněných stran – autorů, vydavatelů, učitelů, knihovníků, veřejných a soukromých institucí, hromadných sdělovacích prostředků… V každé zemi by měly na akcích spolupracovat knihovny, školy, kluby mládeže a další sdružení, která podporují rozvoj čtenářské gramotnosti.
  •            Sekce SDRUK pro informační vzdělávání uživatelů a Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě zvou na 4. seminář Informační vzdělávání ve veřejných knihovnách, který se uskuteční 25. a 26. 4. 2012 v Havlíčkově Brodě. První den zazní teoretické i praktické přednášky. Na semináři se kromě knihoven představí i další organizace, které se zabývají informačním vzděláváním. Druhý den bude možné si vybrat ze tří workshopů. Přihláška a další informace jsou na stránkách http://www.svkos.cz/sdruk/planovane-akce/clanek/planovane-akce/.

NEUŠLO NÁM

SKIP ČR nato požádal dopisem předsedu vlády Petra Nečase o prověření okolností, které vedly k zastavení projektu, ačkoliv všechna zainteresovaná ministerstva včetně usnesení vlády potvrzovala jeho pokračování. Současně požádal o podporu k zajištění financování PIK v roce 2012 ve výši 18,75 mil. Kč.