Hlavní obsah stránky

Poznámky do diáře - Neušlo nám

POZNÁMKY DO DIÁŘE

  •            Ministerstvo kultury ČR oznamuje, že u příležitosti Týdne knihoven bude udělena cena Knihovna roku 2013 a vyzývá veřejnost k podávání návrhů na její udělení. Cena se uděluje k ohodnocení dlouhodobých zásluh o rozvoj knihovnictví v obcích nebo mimořádného přínosu k rozvoji veřejných knihovnických a informačních služeb. Návrhy na udělení ceny mohou podávat fyzické nebo právnické osoby na adresu Ministerstva kultury do 5. srpna t. r. včetně. Bližší informace na http://www.mkcr.cz/cz/literatura-a-knihovny/ceny-a-oceneni/cena-knihovna-roku-181468/, Ministerstvo kultury, odbor umění, literatury a knihoven, (B. Skučková, blanka.skuckova@mkcr.cz), Maltézské nám. 1, 118 11 Praha 1.
  •            Sdružení knihoven ČR a Ústřední knihovnická rada ČR pořádají konferenci Knihovny současnosti 2013, která se koná 10.–12. září 2013 v areálu Univerzity Palackého v Olomouci. Přihlášku, program i informace pro účastníky naleznou zájemci na stránkách www.sdruk.cz v příslušné sekci.
  •            Odborná komise IVIG AKVŠ, ÚISK FF UK a SPRIG zvou na 11. ročník odborného semináře IVIG 2013: Retrospektivy a perspektivy, který se bude konat 19. 9. 2013 v aule Univerzity Karlovy v Praze – Jinonicích. Program bude rozdělen do čtyř hlavních bloků: Na čem stavímeUčímeUčíme seA kam dál…? V nich budou představeny zajímavé aktivity v oblasti informačního vzdělávání, aktuální trendy a také návrhy aktivit a spolupráce do budoucna. Podrobnější program a registrační formulář budou k dispozici v průběhu léta.

NEUŠLO NÁM

  •            Česká televize zavítala ve 154. díle pořadu Literární revue 333 mimo jiné do Středočeské vědecké knihovny v Kladně. Moderátoři Jan Lukeš a Jan Schmid si při svém putování po středních Čechách vybrali několik zajímavých osobností a míst, kde se ctí a rozvíjí kulturní tradice v mnoha směrech. Kladenská knihovna se tak ocitla ve společnosti nakladatelství Pistorius&Olšanská, kladenského fotografa Jiřího Hankeho, firmy GZ Digital Media (bývalé Gramofonové závody) či mladičké debutantky Jany Balážové (*1998). Další hosty a rubriky tohoto dílu můžete zhlédnout v archivu ČT na adrese

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096008034-tristatricettri/213562254200006/.